Se nem rövid se nem hosszú Túr – Öreg Túr vízitúra

Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka
Folyó:
Részvételi díj:
35.500 Ft
Indulási időpontok:
2021.06.11. - 2021.06.15.
2021.07.02. - 2021.07.06.
2021.07.23. - 2021.07.27.
2021.08.13. - 2021.08.17.
2021.08.27. - 2021.08.31.

A Szabályozott Túr és Öreg Túr vízitúra az egyik legkedveltebb, legbiztonságosabb kenutúra a családok, iskolás csoportok körében. Ezt a kenutúránkat azoknak a kalandvágyó vízitúrázóknak javasoljuk, akik szeretnék megismerni a Túr és az Öreg Túr folyó Magyarországon bejárható összes szakaszát. A Túr folyó egy viszonylag egyenes nyomvonalú, egyért könnyen kenuzható, lassú sodrású folyó. Szakaszai vadregényesek és érintetlenek, több strandolási lehetőséget is nyújtanak. Az Öreg Túr egy rendkívül vadregényes, biztonságos, a legtöbb esetben csak derékig érő folyócska. Szépségét a bedőlt fáknak, az érintetlen növény és állatvilágának, 2 helyen is érinthető nádasainak, vadregényességének köszönheti.

Részvételi díj

35.500 Ft (előleg 40%), amely összeg tartalmazza:  4 napi sátorhely- és szállásdíjat Vidám Delfin kempingben vagy panzióban, a napi kétszeri étkezés költségét (reggeli és meleg, kétfogásos vacsora), a kajak vagy kenu használati díját, a hajók oda- és visszaszállításának költségét, a vízitúravezetést.

A vízitúra ára panziós elhelyezéssel: 45.200 Ft.

Útvonal

Sonkád - Kölcse (12 fkm), Kölcse - Túristvándi (14 fkm), Nagyhódos - Sonkád (17 fkm), Sonkád - Tiszakóród (14 fkm)

Távolság

57 fkm

Program

1.nap: Érkezés a Vidám Delfin Kempingbe, szálláshely elfoglalása, vacsora.

2. nap: Felkészítés a vízitúrára, a kajakozás, kenuzás oktatása a vízibázison. Utazás busszal Sonkádra, vízitúra a vadregényes Öreg Túr folyó legfelső szakaszán Kölcséig, a “pap Túrjáig”. A kenutúra során a táv 1/3-ánál kiváló strandolási lehetőség van. Vizitúránk végeztével transzfer vissza a tiszabecsi vízibázisra busszal.

3. nap: Utazás busszal Kölcsére, vízitúra a kalandos, vadregényes, bedőlt fákkal díszített Öreg Túron Kölcsétől Túristvándiig. Utazás busszal vissza Tiszabecsre a Vidám Delfin Kempingbe.

4. nap: Transzfer Nagyhódosra, kenutúra a szabályozott Túr folyó legfelső szakaszán. Vízitúránk felénél pihenőt tartunk strandolási lehetőséggel.  Fürdőzés a célállomáson a Kis Bukógátnál, majd utazás vissza Sonkádról Tiszabecsre busszal.

5. nap: Vízitúra a Szabályozott Túr Sonkádi Kisbukó gát ás a Nagybukó gát közötti szakaszán. A túra végeztével fürdőzés a nagy bukógát vízesése alatt. Utazás vissza a tiszabecsi Vidám Delfin Kempingbe, hazautazás.

Fakultatív program a vízitúra után: önálló kerékpártúra, a tiszabecsi vízibázison kerékpár bérelhető, mellyel nagyszerű kirándulás tehető a 2019-ben újonnan aszfaltozott töltés tetején a tiszacsécsei Móricz házig, esetleg a tiszakóródi nagy bukógátig. A kenutúra ára a kerékpárbérlést nem tartalmazza.

A vízitúrát zárt csoportok kétféleképpen is igényelhetik.

1. variáció: a kenutúra bázisa a Vidám Delfin Kemping Tiszabecsen. A Túr folyókhoz a csoportot minden nap busszal juttatjuk oda és vissza.

2. variáció: a csoport Nagyhódoson kezdi vízitúráját, és a folyón vándorolva az állomáshelyeken kempingben, illetve vadkempingben sátorozik. Ezen változatot csak zárt csoportok igényelhetik minimum 35 fő felett.

Kipróbálná egyhetes vízitúránkat a Öreg Túron és a Tiszán? Részletekért kattintson ide

Hosszú hétvégi vízitúrát szeretne a Túr és az Öreg Túr folyókon? Részletekért kattintson ide

Kedvezmények

I. Állandó kedvezmény:

A gyerekkedvezmény életkortól függően alanyi jogon jár, megrendeléskor ne felejtse el megadni a gyerekek létszámát és korát. Az életkort a vízitúra előtti bejelentkezésnél igazolvánnyal, okirattal igazolni kell!
 1. Gyerekkedvezmény: (csak szülőkkel érkező gyerekeknek)
  • Gyerek 0-2,99 évig ingyenes
  • 3-5,99 évig 30%
  • 6-11,99 évig 20%

II. Választható kedvezmény:

Megrendeléskor az alábbi kedvezmények közül választhat. A kedvezmények nem összevonhatóak, ezek közül csak egy kedvezmény vehető igénybe.
 1. Ingyen vehet részt (19.-ként) a szervező azon a programon, amelyre 18 fő részvételi díját egy összegben határidőre befizette. Nagyobb csoportok esetében a 38., 57., 76., 95., 114. főnek ingyenes részvételt biztosítunk.
 2. 19 fő feletti létszám esetén 8%, 29 fő feletti létszám esetén 10% szervezési díjat biztosítunk, ingyenesség igénye nélkül.
 3. 10% kedvezményben részesül az a vízitúrázó vendégünk, aki március 31.-ig a teljes részvételi díjat egy összegben eljuttatja irodánkhoz.
 4. 5% kedvezményben részesül az a vízitúrázó vendégünk, aki április 30.-ig a teljes részvételi díjat egy összegben eljuttatja irodánkhoz.
 5. Legalább 2 éve nyilvántartásunkban szereplő utasaink 5% kedvezményben részesülnek. Kérjük, megrendeléskor a megjegyzésbe írja be, mikor utazott velünk.

Tudnivalók

Tudnivalók a Vidám Delfin Vízitúrákról :

Indulási hely:

 • Találkozóhely a vízitúrák kiinduló állomásán van, Tiszabecs esetén a Vidám Delfin Kemping és Panzió (Tiszabecs, Kis u 21-27, Tel: +36 30 503 9069.
 • Kérésre a vonattal Nyíregyházára vagy Fehérgyarmatra érkező csoportok utaztatását külön díjazás ellenében különjáratú autóbuszokkal lebonyolítjuk: (Az árak egy útra értendők!)
Fehérgyarmatról Autóbuszaink Nyíregyházáról
13.000 Ft 8-9 Fős mikrobusz 31.500 Ft
20.500 Ft 19 fős mikrobusz 46.000 Ft
30.500 Ft 45 fős busz 69.000 Ft

Általános tudnivalók:

  • A vízitúrák előtt OKTATÁSBAN részesítünk mindenkit, aki ezt igényli, utána pedig a gyakorlás során a résztvevők kiválaszthatják a számukra szimpatikus hajótípust túrájukhoz.
  • Választható hajótípusok: 2-3-4 személyes kenuk , 1-2 személyes túra kajakok. Lást a kajak-kenu kölcsönzés oldalon!
  • Programjaink a meghirdetett turnus első napján 14 órától kezdődnek és az utolsó nap 14 óráig tartanak.
  • A megérkezés napján az alábbi programokat ajánljuk: 14-18 óra között megérkezés, bejelentkezés a túrára, 18 órakor vacsora.
  • Egy napos vízitúra esetén reggel 8:30-ra kell megérkezni.
  • A kempingezéshez javasolt felszerelések, melyekről a túrázónak magának kell gondoskodnia: sátor, hálózsák, matrac, polifoam, elemlámpa, tisztálkodási eszközök, személyes tárgyak, napsütés elleni szerek, hosszú póló, sapka (vászon), esőkabát, vízhatlan zsákok, hordó vagy vödör lezárható tetővel (az uticsomag szárazon tartása érdekében) zsineg, kikötő közél 5 méteres, víztároló edény, stb.
Vízhatlan csomag készítéséhez 30 l-es műanyag hordó bérelhető 400 Ft/darab/nap áron.
 • A programok résztvevői saját elhatározásukból és saját felelősségükre vesznek részt! Kiskorú vendégeink szülői engedéllyel túrázhatnak. A részvétel feltétele az úszástudás!
 • A túra indításához szükséges minimális létszám 20 fő, mely létszám nem egy csoporton belül, hanem az adott turnusra összesen jelentkezők száma. Ennek hiányában az utazási iroda felajánlhat azonos időpontban hasonló túrán való részvételt. Kisebb létszámú csoportok a katalógusban nem meghirdetett időpontban felár ellenében jelentkezhetnek: 7-9 fő esetén: 50%, 10-14 fő esetén: 40%, 15-19 fő esetén 25 % felár fizetendő.

Jelentkezés:

 • On-line, az adott vízitúránál a "jelentkezem az útra" gomb megnyomása után.
 •  Személyesen vagy telefonos egyeztetés után az utazási irodánkhoz eljuttatott írásos megrendelővel lehet, mellyel az utat opcióba helyezzük. Ha a megrendelő beérkezésének időpontjától számított 5 napon belül az előleg nem érkezik meg irodánkhoz, az opcióba helyezés törlődik.
 • Foglalás 40 % előleg befizetésével történik, mely egyben az  utazási szerződés elfogadását is jelenti. Az aláírt utazási szerződésünket az előleg befizetésének idejében mindenképp küldje el részünkre! A részvételi díj fennmaradó részét pedig a vízitúra helyszínén szíveskedjen munkatársunknak kifizetni.

Befizetési lehetőségek

 • Készpénzzel a Vidám Delfin Utazási Irodában (4400 Nyíregyháza, Szent Miklós tér 7.)
 • Belföldi postai utalványon ugyanerre a címre.
 • Az CIB 11100702-11243791-01000003-es bankszámla számra átutalással. Kérjük, utalásnál a közleményben csak a megrendelés számát tüntesse fel!
 • vagy internetes fizetéshez használható bankkártyával az on-line foglalással egybekötve azonnal. (fejlesztés alatt)

Nyitva tartás

Irodánk hétfőtől - péntekig 9-17 óráig tart nyitva.

Biztosítás

A részvételi díjaink biztosítást nem tartalmaznak, de megkötésüket feltétlenül javasoljuk irodánkban. Utasainkat külön díjazás ellenében betegség-, baleset-és poggyászkár esetére az Európai Utazási Biztosítási ZRT-nél biztosítjuk. Irodánknál útlemondási (storno) biztosítás is köthető. Amennyiben segítségére lehetünk, keressen bennünket az alábbi linken:  kacsolat

MEGRENDELÉS - Se nem rövid se nem hosszú Túr – Öreg Túr vízitúra

Kedvezmények

Jelenleg nincs az Ön számára aktuálisan elérhető kedvezmény!

Fizetési mód

«
»