Vízitúra az Öreg Túr és Tisza folyókon gasztronómiai fűszerezéssel

Időtartam: 7 nap / 6 éj
Folyó:
Részvételi díj:
46.150 Ft
Indulási időpontok:
2019.06.29. - 2019.07.05.
2019.07.13. - 2019.07.19.
2019.08.10. - 2019.08.16.

Ezt a kenutúrát elsősorban azoknak a vendégeinknek javasoljuk, akik a Túr és a Felső-Tisza vadregényes tájain túl a környék különleges ételeit-italait is szívesen megismernék. Ezt a vízitúránkat azoknak találtuk ki, akiknek fontos szempont, hogy egy héten keresztül minden nap a Felső-Tisza legkomfortosabb kempingjébe térjenek vissza vízitúráikról sátraikba vagy zuhanyzós szobáikba. Tiszabecsről kivitelezhető, hogy a Tiszán és az Öreg Túron is kenutúrázzunk, szárazföldön pedig kerékpárral ismerjük meg az ország keleti csücskének, a Tiszahátnak kultúrtörténetét, látványosságait.

Részvételi díj

46.150 Ft (előleg 40%), amely összeg tartalmazza a 6 napi sátorhely és szállásdíjat kempingben, a napi kétszeri gasztronómiai étkezés költségét (reggeli és meleg, kétfogásos vacsora), a kajak-kenu vagy kerékpár használati díját, a hajó visszaszállításának költségét olyan állomásokról, melyekről a visszaevezés problémás, vízitúravezetők és oktatók tiszteletdíját. A vízitúra panzióban történő elhelyezéssel: 59.100 Ft

Útvonal

Sonkád - Kölcse (12 fkm), Kölcse - Túristvándi (14 fkm), Tiszabecs - Szatmárcseke (24 fkm), Szatmárcseke - Tivadar (15 fkm), Tivadar - Gergelyiugornya (20 fkm)

Távolság

85 fkm

Program

1. nap: érkezés a Vidám Delfin Kempingbe Tiszabecsre, táborverés, vacsora.

2. nap: reggeli után utazás a Kis-bukógáthoz, a Túr túra kiinduló állomására. A csoport fele busszal a másik fele kerékpárral teszi meg az utat (11 km). Vízitúra a vadregényes Túron. Érkezés Kölcsére az Erdőháti Tájmúzeumhoz. Transzfer Tiszabecsre. Vacsora Tiszabecsen a Vidám Delfin étteremben.

3. nap: Reggeli után utazás az Erdőháti Tájmúzeumhoz Kölcsére (autóbusszal, illetve kerékpárral) Kenuzás a Túr legvadregényesebb szakaszán. Érkezés Túristvándiba a Vízimalom kempingbe. Kemencében sült kenyérlángos kóstolás után a vízimalom megtekintése. Transzfer Tiszabecsre lovaskocsikkal a Vidám Delfin Kempingbe, útközben megállás Tiszacsécsén a Móricz-háznál. A szülőház, valamint a református templom és fa harangláb megtekintése. Malacsütéssel egybekötött vacsora Tiszabecsen a Vidám Delfin Kempingben.

4. nap: Reggeli után vízitúra Szatmárcsekére a Tiszán (24 fkm). Menetközben fürdőzés a Túr bukógátnál. Érkezés a délutáni órákban. Vacsora Szatmárcsekén 17 órakor. Vacsora után séta a Kopjafás Temetőben.

5. nap: Reggeli után transzfer Szatmárcsekére. Vízitúra a Tisza egyik legszebb, homokpartokban leggazdagabb szakaszán, érkezés Tivadarba (15 fkm). Érkezés után Transzfer Tarpára. Helyi ételkülönlegességek kóstolása után kirándulás a tarpai Nagy-hegyre. Transzfer Tiszabecsre, vacsora.

6. nap: Reggeli után Transzfer Tivadarba, vízitúra Gergelyiugornyára 20 (fkm). Érkezés után visszautazás Tiszabecsre, vacsora.

7. nap: Reggeli után a vízitúra fáradalmainak kipihenése, strandolás, hazautazás.

A vízitúra során megtekintett nevezetességek: Kisbukógát, Móricz ház, haranglábak, református templomok, kopjafás temető, Kölcsey emlékház, Kölcsey síremléke, Túristvándi vízimalom, tarpai szárazmalom.

A vízitúra ételkülönlegességei: szatmári szilvapálinka, házias malacsütés, szatmári töltött káposzta, káposztás bableves, halászlé, szilvalekváros derelye, borscs leves, kötözött tésztaleves, szatmári tepsis hús, szilvalekvárral töltött csöröge, toroskáposzta, disznótoros, kemencében sült kenyérlángos…

Kedvezmények

I. Állandó kedvezmény

A gyerekkedvezmény életkortól függően alanyi jogon jár, megrendeléskor ne felejtse el megadni a gyerekek létszámát és korát. Az életkort a vízitúra előtti bejelentkezésnél igazolvánnyal, okirattal igazolni kell!  
 1. Gyerekkedvezmény: (csak szülőkkel érkező gyerekeknek)
  • Gyerek 0-3 évig ingyenes
  • 3-6 évig 30%
  • 6-12 évig 20%

II. Választható kedvezmény

Megrendeléskor az alábbi kedvezmények közül választhat. A kedvezmények nem összevonhatóak, ezek közül csak egy kedvezmény vehető igénybe.  
 1. Ingyen vehet részt (19.-ként) a szervező azon a programon, amelyre 18 fő részvételi díját egy összegben határidőre befizette. Nagyobb csoportok esetében a 38., 57., 76., 95., 114. főnek ingyenes részvételt biztosítunk.
 2. 19 fő feletti létszám esetén 8%, 29 fő feletti létszám esetén 10% szervezési díjat biztosítunk, ingyenesség igénye nélkül.
 3. 10% kedvezményben részesül az a vízitúrázó vendégünk, aki március 31.-ig a teljes részvételi díjat egy összegben eljuttatja irodánkhoz.
 4. 5% kedvezményben részesül az a vízitúrázó vendégünk, aki április 30.-ig a teljes részvételi díjat egy összegben eljuttatja irodánkhoz.
 5. A június 13. előtti, vagy augusztus 22. utáni egyhetes, teljes szolgáltatást (étkezést, kempinget, csomagszállítást) igénybe vevő turnusok részvételi díjából 2500 Ft/fő.
 6. Legalább 2 éve nyilvántartásunkban szereplő utasaink 5% kedvezményben részesülnek. Kérjük, megrendeléskor a megjegyzésbe írja be, mikor utazott velünk.
 

Tudnivalók

Indulási hely

 • Találkozóhely a túrák kiinduló állomásán van, Tiszabecs esetén a Vidám Delfin Kemping és Panzió (Tiszabecs, Kis u 21-27, Tel: +36 30 503 9069.
 • Kérésre a vonattal Nyíregyházára vagy Fehérgyarmatra érkező csoportok utaztatását külön díjazás ellenében különjáratú autóbuszokkal lebonyolítjuk: (Az árak egy útra értendők!)
Fehérgyarmatról Autóbuszaink Nyíregyházáról
13.000 Ft 8-9 Fős mikrobusz 31.500 Ft
20.500 Ft 19 fős mikrobusz 46.000 Ft
30.500 Ft 45 fős busz 69.000 Ft
 

Általános tudnivalók

  • A vízitúrák előtt OKTATÁSBAN részesítünk mindenkit, aki ezt igényli, utána pedig a gyakorlás során a résztvevők kiválaszthatják a számukra szimpatikus hajótípust túrájukhoz.
  • Választható hajótípusok: 2-3-4 személyes indián kenuk és túra kenuk, 1-2 személyes túra kajakok. Lást a kajak-kenu kölcsönzés oldalon!
  • Programjaink a meghirdetett turnus első napján 14 órától kezdődnek és az utolsó nap 14 óráig tartanak.
  • A megérkezés napján az alábbi programokat ajánljuk: 14-18 óra között megérkezés, bejelentkezés a túrára, 18 órakor vacsora, 21 órától önszerveződéssel ismerkedési est.
  • A kempingezéshez javasolt felszerelések, melyekről a túrázónak magának kell gondoskodnia: sátor, hálózsák, matrac, polifoam, elemlámpa, tisztálkodási eszközök, személyes tárgyak, napsütés elleni szerek, hosszú póló, sapka(vászon), esőkabát, vízhatlan zsákok, zsineg, víztároló edény, stb.
Vízhatlan csomag készítéséhez 30l-res műanyag hordó bérelhető 400 Ft/darab/nap áron.
 • A programok résztvevői saját elhatározásukból és saját felelősségükre vesznek részt! Kiskorú vendégeink szülői engedéllyel túrázhatnak. A részvétel feltétele az úszástudás!
 • A túra indításához szükséges minimális létszám 25 fő, mely létszám nem egy csoporton belül, hanem az adott turnusra összesen jelentkezők száma. Ennek hiányában az utazási iroda felajánlhat azonos időpontban hasonló túrán való részvételt. Kisebb létszámú csoportok a katalógusban nem meghirdetett időpontban felár ellenében jelentkezhetnek: 10-14 fő esetén: 50%, 15-19 fő esetén: 30%, 20-24 fő esetén 15% felár fizetendő.

Jelentkezés

 • Jelentkezni személyesen vagy telefonos egyeztetés után az utazási irodánkhoz eljuttatott írásos megrendelővel lehet, mellyel az utat opcióba helyezzük. Ha a megrendelő beérkezésének időpontjától számított 5 napon belül az előleg nem érkezik meg irodánkhoz, az opcióba helyezés törlődik.
 • Foglalás 40 % előleg befizetésével történik, mely egyben az  utazási szerződés elfogadását is jelenti. Az aláírt utazási szerződésünket az előleg befizetésének idejében, a részvételi díj fennmaradó részét pedig az indulás előtt 30 nappal szíveskedjen eljuttatni irodánkhoz.

Befizetési lehetőségek

 • Készpénzzel a Vidám Delfin Utazási Irodában (4400 Nyíregyháza, Szent Miklós tér 7.)
 • Belföldi postai utalványon ugyanerre a címre.
 • Az CIB 11100702-11243791-01000003-es bankszámlaszámra átutalással,
 • vagy internetes fizetéshez használható bankkártyával az on-line foglalással egybekötve azonnal. (fejlesztés alatt)

Nyitva tartás

Irodánk hétfőtől - péntekig 9-17 óráig tart nyitva.

Biztosítás

A részvételi díjaink biztosítást nem tartalmaznak, de megkötésüket feltétlenül javasoljuk irodánkban. Utasainkat külön díjazás ellenében betegség-, baleset-és poggyászkár esetére az Európai Utazási Biztosítási ZRT-nél biztosítjuk. Irodánknál útlemondási (storno) biztosítás is köthető.

MEGRENDELÉS - Vízitúra az Öreg Túr és Tisza folyókon gasztronómiai fűszerezéssel

Kedvezmények

Az alábbi kedvezmények közül válassza ki a számára legkedvezőbbet, amire jogosult.
A lenti kedvezmények közül CSAK EGY VEHETŐ IGÉNYBE, a kedvezmények össze nem vonhatók.

Fizetési mód

«
»