Se nem rövid se nem hosszú Túr – Öreg Túr vízitúra

Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka
Folyó:
Részvételi díj:
30.750 Ft
Indulási időpontok:
2020.06.12. - 2020.06.16.
2020.07.03. - 2020.07.07.
2020.07.24. - 2020.07.28.
2020.08.14. - 2020.08.18.
2020.08.28. - 2020.09.01.

A Szabályozott Túr és Öreg Túr vízitúra az egyik legkedveltebb, legbiztonságosabb kenutúra a családok, iskolás csoportok körében. Ezt a kenutúránkat azoknak a kalandvágyó vízitúrázóknak javasoljuk, akik szeretnék megismerni a Túr és az Öreg Túr folyó Magyarországon bejárható összes szakaszát. A Túr folyó egy viszonylag egyenes nyomvonalú, egyért könnyen kenuzható, lassú sodrású folyó. Szakaszai vadregényesek és érintetlenek, több strandolási lehetőséget is nyújtanak. Az Öreg Túr egy rendkívül vadregényes, biztonságos, a legtöbb esetben csak derékig érő folyócska. Szépségét a bedőlt fáknak, az érintetlen növény és állatvilágának, 2 helyen is érinthető nádasainak, vadregényességének köszönheti.

Részvételi díj

30.750 Ft (előleg 40%), amely összeg tartalmazza:  4 napi sátorhely- és szállásdíjat Vidám Delfin kempingben vagy panzióban, a napi kétszeri étkezés költségét (reggeli és meleg, kétfogásos vacsora), a kajak vagy kenu használati díját, a hajók oda- és visszaszállításának költségét, a vízitúravezetést.

A vízitúra ára panziós elhelyezéssel: 38.750 Ft.

Útvonal

Sonkád - Kölcse (12 fkm), Kölcse - Túristvándi (14 fkm), Nagyhódos - Sonkád (17 fkm), Sonkád - Tiszakóród (14 fkm)

Távolság

57 fkm

Program

1.nap: Érkezés a Vidám Delfin Kempingbe, szálláshely elfoglalása, vacsora.

2. nap: Felkészítés a vízitúrára, a kajakozás, kenuzás oktatása a vízibázison. Utazás busszal Sonkádra, vízitúra a vadregényes Öreg Túr folyó legfelső szakaszán Kölcséig, a “pap Túrjáig”. A kenutúra során a táv 1/3-ánál kiváló strandolási lehetőség van. Vizitúránk végeztével transzfer vissza a tiszabecsi vízibázisra busszal.

3. nap: Utazás busszal Kölcsére, vízitúra a kalandos, vadregényes, bedőlt fákkal díszített Öreg Túron Kölcsétől Túristvándiig. A híres vízimalom megtekintése *(opcionális) után utazás busszal vissza Tiszabecsre a Vidám Delfin Kempingbe.  Útközben van lehetőség megtekinteni Tiszacsécsén a Móricz Zsigmond szülőházát. *(opcionális)

4. nap: Transzfer Nagyhódosra, kenutúra a szabályozott Túr folyó legfelső szakaszán. Vízitúránk felénél pihenőt tartunk strandolási lehetőséggel.  Fürdőzés a célállomáson a Kis Bukógátnál, majd utazás vissza Sonkádról Tiszabecsre busszal.

5. nap: Vízitúra a Szabályozott Túr Sonkádi Kisbukó gát ás a Nagybukó gát közötti szakaszán. A túra végeztével fürdőzés a nagy bukógát vízesése alatt. Utazás vissza a tiszabecsi Vidám Delfin Kempingbe, hazautazás.

Fakultatív program a vízitúra után: önálló kerékpártúra, a tiszabecsi vízibázison kerékpár bérelhető, mellyel nagyszerű kirándulás tehető a 2019-ben újonnan aszfaltozott töltés tetején a tiszacsécsei Móricz házig, esetleg a tiszakóródi nagy bukógátig. A kenutúra ára a kerékpárbérlést nem tartalmazza.

A vízitúrát zárt csoportok kétféleképpen is igényelhetik.

1. variáció: a kenutúra bázisa a Vidám Delfin Kemping Tiszabecsen. A Túr folyókhoz a csoportot minden nap busszal juttatjuk oda és vissza.

2. variáció: a csoport Nagyhódoson kezdi vízitúráját, és a folyón vándorolva az állomáshelyeken kempingben, illetve vadkempingben sátorozik. Ezen változatot csak zárt csoportok igényelhetik minimum 35 fő felett.

*Opcionális: A csoport egységes kérése és előzetes bejelentése esetén. 

Kipróbálná egyhetes vízitúránkat a Öreg Túron és a Tiszán? Részletekért kattintson ide

Hosszú hétvégi vízitúrát szeretne a Túr és az Öreg Túr folyókon? Részletekért kattintson ide

Kedvezmények

I. Állandó kedvezmény

A gyerekkedvezmény életkortól függően alanyi jogon jár, megrendeléskor ne felejtse el megadni a gyerekek létszámát és korát. Az életkort a vízitúra előtti bejelentkezésnél igazolvánnyal, okirattal igazolni kell!  
 1. Gyerekkedvezmény: (csak szülőkkel érkező gyerekeknek)
  • Gyerek 0-2,99 évig ingyenes
  • 3-5,99 évig 30%
  • 6-11,99 évig 20%

II. Választható kedvezmény

Megrendeléskor az alábbi kedvezmények közül választhat. A kedvezmények nem összevonhatóak, ezek közül csak egy kedvezmény vehető igénybe.  
 1. Ingyen vehet részt (19.-ként) a szervező azon a programon, amelyre 18 fő részvételi díját egy összegben határidőre befizette. Nagyobb csoportok esetében a 38., 57., 76., 95., 114. főnek ingyenes részvételt biztosítunk.
 2. 19 fő feletti létszám esetén 8%, 29 fő feletti létszám esetén 10% szervezési díjat biztosítunk, ingyenesség igénye nélkül.
 3. 10% kedvezményben részesül az a vízitúrázó vendégünk, aki március 31.-ig a teljes részvételi díjat egy összegben eljuttatja irodánkhoz.
 4. 5% kedvezményben részesül az a vízitúrázó vendégünk, aki április 30.-ig a teljes részvételi díjat egy összegben eljuttatja irodánkhoz.
 5. A június 13. előtti, vagy augusztus 22. utáni egyhetes, teljes szolgáltatást (étkezést, kempinget, csomagszállítást) igénybe vevő turnusok részvételi díjából 2500 Ft/fő.
 6. Legalább 2 éve nyilvántartásunkban szereplő utasaink 5% kedvezményben részesülnek. Kérjük, megrendeléskor a megjegyzésbe írja be, mikor utazott velünk.
 

Tudnivalók

Tudnivalók a Vidám Delfin Vízitúrákról :

Indulási hely:

 • Találkozóhely a vízitúrák kiinduló állomásán van, Tiszabecs esetén a Vidám Delfin Kemping és Panzió (Tiszabecs, Kis u 21-27, Tel: +36 30 503 9069.
 • Kérésre a vonattal Nyíregyházára vagy Fehérgyarmatra érkező csoportok utaztatását külön díjazás ellenében különjáratú autóbuszokkal lebonyolítjuk: (Az árak egy útra értendők!)
Fehérgyarmatról Autóbuszaink Nyíregyházáról
13.000 Ft 8-9 Fős mikrobusz 31.500 Ft
20.500 Ft 19 fős mikrobusz 46.000 Ft
30.500 Ft 45 fős busz 69.000 Ft
 

Általános tudnivalók:

  • A vízitúrák előtt OKTATÁSBAN részesítünk mindenkit, aki ezt igényli, utána pedig a gyakorlás során a résztvevők kiválaszthatják a számukra szimpatikus hajótípust túrájukhoz.
  • Választható hajótípusok: 2-3-4 személyes kenuk , 1-2 személyes túra kajakok. Lást a kajak-kenu kölcsönzés oldalon!
  • Programjaink a meghirdetett turnus első napján 14 órától kezdődnek és az utolsó nap 14 óráig tartanak.
  • A megérkezés napján az alábbi programokat ajánljuk: 14-18 óra között megérkezés, bejelentkezés a túrára, 18 órakor vacsora.
  • Egy napos vízitúra esetén reggel 8:30-ra kell megérkezni.
  • A kempingezéshez javasolt felszerelések, melyekről a túrázónak magának kell gondoskodnia: sátor, hálózsák, matrac, polifoam, elemlámpa, tisztálkodási eszközök, személyes tárgyak, napsütés elleni szerek, hosszú póló, sapka (vászon), esőkabát, vízhatlan zsákok, hordó vagy vödör lezárható tetővel (az uticsomag szárazon tartása érdekében) zsineg, kikötő közél 5 méteres, víztároló edény, stb.
Vízhatlan csomag készítéséhez 30 l-es műanyag hordó bérelhető 400 Ft/darab/nap áron.
 • A programok résztvevői saját elhatározásukból és saját felelősségükre vesznek részt! Kiskorú vendégeink szülői engedéllyel túrázhatnak. A részvétel feltétele az úszástudás!
 • A túra indításához szükséges minimális létszám 25-35 fő, mely létszám nem egy csoporton belül, hanem az adott turnusra összesen jelentkezők száma. Ennek hiányában az utazási iroda felajánlhat azonos időpontban hasonló túrán való részvételt. Kisebb létszámú csoportok a katalógusban nem meghirdetett időpontban felár ellenében jelentkezhetnek: 10-14 fő esetén: 50%, 15-19 fő esetén: 30%, 20-24 fő esetén 15% felár fizetendő.

Jelentkezés:

 • On-line, az adott vízitúránál a "jelentkezem az útra" gomb megnyomása után.
 •  Személyesen vagy telefonos egyeztetés után az utazási irodánkhoz eljuttatott írásos megrendelővel lehet, mellyel az utat opcióba helyezzük. Ha a megrendelő beérkezésének időpontjától számított 5 napon belül az előleg nem érkezik meg irodánkhoz, az opcióba helyezés törlődik.
 • Foglalás 40 % előleg befizetésével történik, mely egyben az  utazási szerződés elfogadását is jelenti. Az aláírt utazási szerződésünket az előleg befizetésének idejében mindenképp küldje el részünkre! A részvételi díj fennmaradó részét pedig a vízitúra helyszínén szíveskedjen munkatársunknak kifizetni.

Befizetési lehetőségek

 • Készpénzzel a Vidám Delfin Utazási Irodában (4400 Nyíregyháza, Szent Miklós tér 7.)
 • Belföldi postai utalványon ugyanerre a címre.
 • Az CIB 11100702-11243791-01000003-es bankszámla számra átutalással,
 • vagy internetes fizetéshez használható bankkártyával az on-line foglalással egybekötve azonnal. (fejlesztés alatt)

Nyitva tartás

Irodánk hétfőtől - péntekig 9-17 óráig tart nyitva.

Biztosítás

A részvételi díjaink biztosítást nem tartalmaznak, de megkötésüket feltétlenül javasoljuk irodánkban. Utasainkat külön díjazás ellenében betegség-, baleset-és poggyászkár esetére az Európai Utazási Biztosítási ZRT-nél biztosítjuk. Irodánknál útlemondási (storno) biztosítás is köthető. Amennyiben segítségére lehetünk, keressen bennünket az alábbi linken:  kacsolat

MEGRENDELÉS - Se nem rövid se nem hosszú Túr – Öreg Túr vízitúra

Kedvezmények

Az alábbi kedvezmények közül válassza ki a számára legkedvezőbbet, amire jogosult.
A lenti kedvezmények közül CSAK EGY VEHETŐ IGÉNYBE, a kedvezmények össze nem vonhatók.

Fizetési mód

«
»