1 hetes ukrajnai vízitúra a Tisza folyón

Időtartam: 7 nap / 6 éjszaka
Folyó:
Részvételi díj:
35.800 Ft
Indulási időpontok:
2018.06.09. - 2018.06.15.
2018.07.07. - 2018.07.13.
2018.08.04. - 2018.08.10.

Ezt a vízitúránkat azoknak a kenuzásban, kajakozásban jártas túrázóknak ajánljuk, akik szeretnék megismerni a Tisza érintetlen, vadregényes, hegyek között kanyargó ukrajnai szakaszát. A folyót itt még nem szorítják töltések közé, így azon túrázva jól látható a kárpátaljai táj. Kimondottan hangulatos egy olyan folyón kenutúrázni, ahol az két- háromfelé ágazik, majd ismét összefolyik, a víz pedig sokszor olyan tiszta, hogy szabad szemmel jól látható a sekély Tisza kavicsos medre. A Tiszának a Bustyaháza – Tiszabecs közötti része, merev felépítésű hajókkal (kajak, kenu) még biztonságosan hajózható. A vízitúrán való részvétel alapfeltétele, hogy hajóegységenként, kenunként legalább 1 fő tapasztalt kormányos legyen.

Részvételi díj

35.800 Ft (előleg 40%), amely összeg tartalmazza a sátorhely és szállásdíjat kempingekben, ahol ez lehetséges, a napi kétszeri étkezés költségét(kivéve Ukrajnában az 1.nap), a hajók Bustyaházára szállításának, Gergelyiugornyáról pedig visszaszállításának költségét, mentőmellény bérleti díját, a résztvevők autóbusszal Bustyaházára utaztatásának díját, a 6 napi hajóhasználati díjat, a csomagok szárazföldi szállításának díját, az ideiglenes határnyitás költségét, a túravezetők, oktatók tiszteletdíját.

Az ukrajnai vízitúrákra jelentkezőktől az előleg befizetésekor kérjük az alábbi adatokat: név, lakcím, útlevelük száma, születési dátum.

A +1 napos fakultatív program részvételi díja: 11.500 Ft/fő

Útvonal

Tiszabecs, Bustyaháza (autóbusz), Huszt (25 km), Nagyszőlős (20 km), Tiszabecs (25 km), Szatmárcseke (24 km), Tivadar (15 km), Gergelyiugornya (20 km)

Távolság

kb. 129 km

Program

1. nap: Érkezés a Vidám Delfin Kempingbe felkészítés a vízitúrára, ismerkedési est.

2. nap: Reggeli kora reggel, összepakolás, határátlépés, utazás busszal Bustyaházára. Vízreszállás előtt a kajakozás és kenuzás elméleti és gyakorlati oktatása. Vízitúra a gyenge vadvíznek minősített Tisza legfelső, még merev testű kenukkal vizitúrázható szakaszán Husztig. Táborállítás a nomád, Tisza melletti táborhelyen.

3. nap: Vízitúra Huszttól Nagyszőlősig a még mindig enyhe vadvizű Tiszán festői hegyek, sziklafalak mellett elhaladva.

4. nap: Kenutúra Nagyszőlőstől Tiszabecsig, közben határátlépés a vízen, ahol ideiglenes határátkelőhelyet nyitunk (csak az indulás előtt min. 60 nappal történő jelentkezés esetén).

5. nap: Vízitúra Tiszabecstől Szatmárcsekéig a Tisza legfelső magyar szakaszán. Tiszabecstől még a folyó kavicsos partokat épít, a víz tisztasága kiváló. Szatmárcsekén található az első nagy homokpart. Napi szakasz: 24 fkm.

6. nap: Vízitúra Szatmárcsekéről Tivadarba, a tiszai Las Vegasba. Ez a Tisza legszebb szakasza. Minden kanyarban kb. 2 kilométerenként nagy kiterjedésű homokpartok várják a strandolni, fürödni, kikapcsolódni vágyó túrázókat. Este élőzenés szórakozóhelyek várják az esti nyüzsgést kedvelőket. Napi szakasz: 15 fkm.

7. nap: Vízitúra Tivadarból Gergelyiugornyáig. Ez a Tisza legnagyobb szabadstrandja, egyben a fiatal közönség kedvenc szórakozóhelye. Az előző naphoz hasonlóan sok homokpart, fürdési lehetőség várja a túrázókat. Napi szakasz: 20 fkm. Hazautazás egyénileg, vagy szervezetten a közeli vasútállomásra, esetleg külön díjazás ellenében busszal utazás vissza a tiszabecsi Vidám Delfin kempingbe az autókkal érkezőknek.

Minden ukrajnai túrához kapcsolható fakultatív program: Kirándulás a Fekete Tisza forrásához busszal, majd katonai GAZ 66-os terepjárókkal. Közben a huszti vár megtekintése, rövid pihenő az Európa közepe emlékműnél, a Fehér Tisza és Fekete Tisza összefolyásának megtekintése.

Időtartam: +1 nap.
Részvételi díj: 11.500 Ft/fő

Kedvezmények

I. Állandó kedvezmény

A gyerekkedvezmény életkortól függően alanyi jogon jár, megrendeléskor ne felejtse el megadni a gyerekek létszámát és korát. Az életkort a vízitúra előtti bejelentkezésnél igazolvánnyal, okirattal igazolni kell!  
 1. Gyerekkedvezmény: (csak szülőkkel érkező gyerekeknek)
  • Gyerek 0-3 évig ingyenes
  • 3-6 évig 30%
  • 6-12 évig 20%

II. Választható kedvezmény

Megrendeléskor az alábbi kedvezmények közül választhat. A kedvezmények nem összevonhatóak, ezek közül csak egy kedvezmény vehető igénybe.  
 1. Ingyen vehet részt (19.-ként) a szervező azon a programon, amelyre 18 fő részvételi díját egy összegben határidőre befizette. Nagyobb csoportok esetében a 38., 57., 76., 95., 114. főnek ingyenes részvételt biztosítunk.
 2. 19 fő feletti létszám esetén 8%, 29 fő feletti létszám esetén 10% szervezési díjat biztosítunk, ingyenesség igénye nélkül.
 3. 10% kedvezményben részesül az a vízitúrázó vendégünk, aki március 31.-ig a teljes részvételi díjat egy összegben eljuttatja irodánkhoz.
 4. 5% kedvezményben részesül az a vízitúrázó vendégünk, aki április 30.-ig a teljes részvételi díjat egy összegben eljuttatja irodánkhoz.
 5. A június 13. előtti, vagy augusztus 22. utáni egyhetes, teljes szolgáltatást (étkezést, kempinget, csomagszállítást) igénybe vevő turnusok részvételi díjából 2500 Ft/fő.
 6. Legalább 2 éve nyilvántartásunkban szereplő utasaink 5% kedvezményben részesülnek. Kérjük, megrendeléskor a megjegyzésbe írja be, mikor utazott velünk.
 

Tudnivalók

Indulási hely

 • Találkozóhely a túrák kiinduló állomásán van, Tiszabecs esetén a Vidám Delfin Kemping és Panzió (Tiszabecs, Kis u 21-27, Tel: +36 30 503 9069.
 • Kérésre a vonattal Nyíregyházára vagy Fehérgyarmatra érkező csoportok utaztatását külön díjazás ellenében különjáratú autóbuszokkal lebonyolítjuk: (Az árak egy útra értendők!)
Fehérgyarmatról Autóbuszaink Nyíregyházáról
12.000 Ft 8-9 Fős mikrobusz 29.100 Ft
18.900 Ft 19 fős mikrobusz 43.000 Ft
28.300 Ft 45 fős busz 66.000 Ft
 

Általános tudnivalók

  • A vízitúrák előtt OKTATÁSBAN részesítünk mindenkit, aki ezt igényli, utána pedig a gyakorlás során a résztvevők kiválaszthatják a számukra szimpatikus hajótípust túrájukhoz.
  • Választható hajótípusok: 2-3-4 személyes indián kenuk és túra kenuk, 1-2 személyes túra kajakok. Lást a kajak-kenu kölcsönzés oldalon!
  • Programjaink a meghirdetett turnus első napján 14 órától kezdődnek és az utolsó nap 14 óráig tartanak.
  • A megérkezés napján az alábbi programokat ajánljuk: 14-18 óra között megérkezés, bejelentkezés a túrára, 18 órakor vacsora, 21 órától önszerveződéssel ismerkedési est.
  • A kempingezéshez javasolt felszerelések, melyekről a túrázónak magának kell gondoskodnia: sátor, hálózsák, matrac, polifoam, elemlámpa, tisztálkodási eszközök, személyes tárgyak, napsütés elleni szerek, hosszú póló, sapka(vászon), esőkabát, vízhatlan zsákok, zsineg, víztároló edény, stb.
Vízhatlan csomag készítéséhez 30l-res műanyag hordó bérelhető 400 Ft/darab/nap áron.
 • A programok résztvevői saját elhatározásukból és saját felelősségükre vesznek részt! Kiskorú vendégeink szülői engedéllyel túrázhatnak. A részvétel feltétele az úszástudás!
 • A túra indításához szükséges minimális létszám 25 fő, mely létszám nem egy csoporton belül, hanem az adott turnusra összesen jelentkezők száma. Ennek hiányában az utazási iroda felajánlhat azonos időpontban hasonló túrán való részvételt. Kisebb létszámú csoportok a katalógusban nem meghirdetett időpontban felár ellenében jelentkezhetnek: 10-14 fő esetén: 50%, 15-19 fő esetén: 30%, 20-24 fő esetén 15% felár fizetendő.

Jelentkezés

 • Jelentkezni személyesen vagy telefonos egyeztetés után az utazási irodánkhoz eljuttatott írásos megrendelővel lehet, mellyel az utat opcióba helyezzük. Ha a megrendelő beérkezésének időpontjától számított 5 napon belül az előleg nem érkezik meg irodánkhoz, az opcióba helyezés törlődik.
 • Foglalás 40 % előleg befizetésével történik, mely egyben az  utazási szerződés elfogadását is jelenti. Az aláírt utazási szerződésünket az előleg befizetésének idejében, a részvételi díj fennmaradó részét pedig az indulás előtt 30 nappal szíveskedjen eljuttatni irodánkhoz.

Befizetési lehetőségek

 • Készpénzzel a Vidám Delfin Utazási Irodában (4400 Nyíregyháza, Szent Miklós tér 7.)
 • Belföldi postai utalványon ugyanerre a címre.
 • Az CIB 11100702-11243791-01000003-es bankszámlaszámra átutalással,
 • vagy internetes fizetéshez használható bankkártyával az on-line foglalással egybekötve azonnal. (fejlesztés alatt)

Nyitva tartás

Irodánk hétfőtől - péntekig 9-17 óráig tart nyitva.

Biztosítás

A részvételi díjaink biztosítást nem tartalmaznak, de megkötésüket feltétlenül javasoljuk irodánkban. Utasainkat külön díjazás ellenében betegség-, baleset-és poggyászkár esetére az Európai Utazási Biztosítási ZRT-nél biztosítjuk. Irodánknál útlemondási (storno) biztosítás is köthető.

MEGRENDELÉS - 1 hetes ukrajnai vízitúra a Tisza folyón

Részvételi díj:
35800 Ft/fő

Kedvezmények

Az alábbi kedvezmények közül válassza ki a számára legkedvezőbbet, amire jogosult.
A lenti kedvezmények közül CSAK EGY VEHETŐ IGÉNYBE, a kedvezmények össze nem vonhatók.

Fizetési mód

«
»